HTC har meddelat att de inte längre ska låsa sina bootloaders. Äntligen!.

“There has been overwhelmingly customer feedback that people want access to open bootloaders on HTC phones. I want you to know that we’ve listened. Today, I’m confirming we will no longer be locking the bootloaders on our devices. Thanks for your passion, support and patience,” Peter Chou, CEO of HTC

Men jag kunde inte riktigt hålla mig och vänta på att de kanske möjligtvis skulle öppna bootloadern på Desire HDn. Efter att ha saknat HTC Heron och fördelarna med att ha full kontroll på telefonen gav jag mig igår på att roota telefonen och därefter lägga in en annan rom.

Tyvärr så hade jag uppgraderat till gingerbread, så första problemet var att nergradera telefonen. Det gick smidigt när jag hittade rätt guide.

Den som funkade för mig var [GUIDE] How to downgrade 1.7x/1.8x/2.x to 1.32.405.6, följer man steg för steg där så går det lätt.

I övrigt så använde jag Desire HD superguide – root/s-off/custom roms steg för steg, skulle inte downgraden från denna guiden fungera rekomenderar jag ovanstående länk vilket fungerade för mig.

Romen som jag föll för blev till slut CyanogenMod 7 for the HTC Desire HD :: V7.0.3 (5 May 2011), utan sense och allt sådant som man ändå inte använder.

Då guiderna ändras lite då och då kommer jag inte skriva någon guide här själv utan lotsar vidare till guiderna som är länkade ovan till Swedroid och XDA.

Anledningen till att jag rootar min telefon är att då vet jag vad den innehåller för program och jag kan vara mer säker på att det inte är program som ligger och drar batteri och minne etc. Plus att jag gillar ha telefonen väldigt ren.

 

[GUIDE] How to downgrade 1.7x/1.8x/2.x to 1.32.405.6
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=905003

Desire HD superguide – root/s-off/custom roms
http://www.swedroid.se/forum/showthread.php?t=35607

CyanogenMod 7 for the HTC Desire HD :: V7.0.3 (5 May 2011)
http://www.swedroid.se/forum/showthread.php?t=34504

 


http://forum.cyanogenmod.com/topic/20122-cyanogenmod-7-for-the-htc-desire-hd-v703-5-may-2011/
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply