På begäran kommer här en liten recension om Nokia N78. Jag ska berätta lite hur jag upplever den nu efter en tids användning.

Tänkte försöka lägga upp detta på det sätt jag själv använder telefonen;

SMS/MMS
I början kändes knapparna väldigt små och väldigt svåra att skriva med men efter en tid så lär man sig och det handlar helt om en vanesak att skriva fort och felfritt. Det är enkelt att skicka iväg en bild i ett MMS direkt från kameran och har man som jag Tele2 Kompis så händer det rätt ofta att man skickar iväg en bild.

Kameran

Kameran är hyffsad bra för att vara i en telefon. Självklart går det aldrig att jämföra en kamera i en telefon med en systemkamera. Men för ändamålet, ta kul bilder på saker som händer i sin omgivning, funkar den väldigt bra. För att lägga upp bilder på t ex Flickr är man bara ett knapptryck bort.

Här är några bilder från kameran.

Det finns video i kameran med men jag har faktiskt inte använt det så mycket.

Internet
Webläsaren i telefonen är väldigt bra och det går hyffsat snabbt att surfa med mobilen. För att få större/mer sida kan man rotera skärmen. Gillar man inte den inbyggda webläsaren finns det alternativ att ladda ner som t ex Firefox. Mailen funkar fint och är enkel att använda.

GPS
GPS finns ju i telefonen med. Den är rätt ok faktiskt och mjukvaran är precis i ny version. En rolig sak man kan berätta om GPSen och dess kartor är att den verkligen tar snabbaste vägen.

Nu på semestern var vi i Glasriket och var på ett ställe som hette Målerås, jag ställde in GPSen på Kosta eftersom vi skulle dit, på kartan är det en stor väg som leder dit men GPSen ville rakt in i skogen, närmaste vägen, vi tänkte att nu ska vi verkligen kolla om den hittar rätt! Så, ut i skogen bar det iväg och efter 7km kommer en bom och en jättestor skylt “Militärt övningsområde, Livsfarligt att vistas i området”, så vi fick vända tillbaks och köra den långa vägen runt skogen. Men den hade ju egentligen rätt för på andra sidan skogen såg vi ju våran väg där vi skulle kommit ut 🙂

Om telefonen i sin helhet
Jag gillar telefonen, efter att ha ägt en del telefoner så är denna favoriten nummer 1. Den är snygg att se på, den låter bra i mediaspelaren, det är lätt att installera program, den har inbyggd FM sändare (riktigt bra att ha!), ljudet i telefonsamtal är klart och tydligt.
Batteriet var lite klent i början men nu håller det de timmar som utlåvas.

Den buggar lite grann men det släpps nya firmwares med jämna mellanrum och efter varje uppdatering blir telefonen bara bättre och bättre.

Ett tips på en sida man måste ta en kik på om man äger en N78 är Mosh. Där hittar du spel, program, ljud m.m som är gratis. Adressen dit är http://mosh.nokia.com/.

Det finns säkert mer om Nokia N78 man kan skriva om men det som jag skrev om i denna recensionen är det jag använder mest.

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply