Comhem rensar i hastigheter och gör mig irriterad. Varför? Jag ska förklara.

Idag betalar jag 299:- för 10 Mbit/s men nu när Comhem ändrar i sitt bredband kan jag få 25 Mbit/s för samma pris. Men bara om jag ringer in och binder mig i 12 månader till.  Det känns som att man blir lurad, ger dom högre hastighet för samma peng ska väl alla gamla kunder få det dom betalar för? Kan jämföra med webhotellet jag betalar för, har haft samma webhotell i flera år nu men varje år har jag fått mer utrymme och mer bandbredd att utnyttja för samma pengar utan knussligheter.

Det är så det ska vara, frågan är om man ska ta en sväng med Konsumentombudsmannen och kolla vad de säger, eller ska man ta det en sväng med Sverker i Plus? Tyvärr, i detta hus har vi bara Comhem om man inte vill betala telia en massa telefonabonnemangsavgifter och det vill man inte.

Här är Comhems nya prisplan.

 • Bredband Small 5 (3-5 Mbit/s) – 199 kr/mån
 • Bredband Medium 10 (7-10 Mbit/s) – 279 kr/mån
 • Bredband Large 25 (12-25 Mbit/s) – 299 kr/mån
 • Bredband XXL 100 (50-100 Mbit/s) – 399 kr/mån

Nej, jag kommer inte uppgradera mig så länge jag måste binda mig igen 12 månader. Ush, jag blir fördärvad av Comhem.

/Uppdaterat 2010-01-14

Fick en Commentar från Anonym anonym@anonym.com 188.126.88.65 Läs kommentaren nedan, är man så anonym man kan vara och skriver en sådan kommentar är man garanterat anställd på Comhem. Dock känner jag att kommentarskrivaren har missuppfattat vad jag menar lite, men det är en annan historia.

4 replies
 1. Anonym
  Anonym says:

  Men herregud, du har ju ingått i ett avtal tillsammans med comhem och gått med på att betala 299 kr för 10 Mbit/s, kom inte och begär massa annat efteråt.

 2. Anonym
  Anonym says:

  Haha jag jobbar verkligen inte för comhem, min anonymitet har helt andra skäl. Kan du förklara vad du anser att jag har missuppfattat? Förresten, vad betyder “will not be published” för dig?

 3. admin
  admin says:

  Jag kanske skulle skriva i inlägget att det var en grabb från Comhem här för ett tag sedan som berättade om detta och han sa att jag kommer få bättre hastighet för samma pengar utan att behöva binda mig i 12 månader till.

  Istället för lägre pris har jag nu fått högre månadsavgifter då han propsade på att jag bara behövde telefoni small, hade largepaketet. Nu får jag betala för nummerpresentatören och har kvar samma hastighet plus att jag helt plötsligt hade “Spara smart” som jag inte hade beställt. Efter några samtal ordnade det sig men man ska inte behöva fixa något man inte har beställt.

  Du får självklart vara så anonym du vill, att skydda sin identitet är viktigt för vissa.

  “will not be published”, det beror på i vilket sammanhang du menar.

 4. Anonym
  Anonym says:

  Finns det något gemensamt med det du berättade nu och det du skrev tidigare angående att kontakta KO eller Sverker? Isånafall har jag full förståelse för detta.
  Med “will not be published” syftade jag på mailadressen som du la ut ovan för allmänhetens beskådning.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply